• Sierbestrating Vanaf € 4,95
  • Laagste prijs
  • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
  • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
  • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Veelgestelde vragen over sierbestrating

Deze pagina bevat diverse vragen die wij regelmatig ontvangen over producten in de categorie 'Sierbestrating'. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke soorten sierbestrating zijn geschikt voor zwaardere belasting?

Alle producten in de categorie 'Sierbestrating' die minimaal 6 cm dik zijn, zijn geschikt voor zwaardere belasting. Deze producten kunt u gebruiken om bijvoorbeeld een terras of oprit te construeren. Belangrijke voorwaarde is wel dat de voorbereidende werkzaamheden (het grondwerk)  goed zijn uitgevoerd. Als het grondwerk niet goed is uitgevoerd, kunnen ook producten die 6 cm dik (of dikker) zijn, mogelijk bezwijken onder druk.

Hoe moet ik de bestrating leggen?

SlimBestraten.nl voorziet haar klanten van verwerkingsvoorschriften. Als u de verwerkingsvoorschriften volgt, dan minimaliseert u de kans op schade aan uw producten. Wij adviseren dringend om deze verwerkingsvoorschriften te volgen. Als u een stratenmaker of hovenier inschakelt, dan is het raadzaam dat u hem/haar attendeert op onze verwerkingsvoorschriften.

Een belangrijk aandachtspunt bij het leggen van sierbestrating in het algemeen, is het leggen van een goed zandbed, en het afzanden van de bestrating na afloop van het leggen. Door sierbestrating goed af te zanden (de kieren vullen met zand), voorkomt u dat tegels of klinkers gaan verzakken en/of schuren, met als resultaat randbeschadigingen aan de bestratingsproducten. Het is bovendien belangrijk dat u de bestrating afgezand houdt. Dat wil zeggen dat u de voegen bijvult als er eventueel kieren tussen de tegels / klinkers ontstaan.

Hoeveel bestratingsmateriaal moet ik bestellen?

Wij adviseren -evenals stratenmakers- om altijd 10% extra stenen te bestellen ten opzichte van de oppervlakte die u wilt bestraten. Bij het leggen van bestrating is er namelijk altijd sprake van snij- en knipverlies bij het afwerken van de randen. Daarnaast kunnen één of meerdere exemplaren verminderd bruikbaar zijn door transportschade, hetgeen onvermijdelijk is. Ook heeft u met een bestelling van 10% extra genoeg marge om eventuele minder mooie exemplaren niet te gebruiken.

Bieden jullie restpartijen aan?

Ja, Slim Bestraten beschikt over een groot aantal restpartijen. Deze partijen staan duidelijk omschreven als “partij van ... m2”. Restpartijen kunnen enkel als geheel worden afgenomen. Als het een restpartij betreft, ligt de prijs per vierkante meter meestal aanzienlijk lager dan wanneer hetzelfde product nog volop op voorraad zou zijn.

Kan ik de kleuren van de sierbestrating kiezen?

In de categorie 'Sierbestrating' worden producten aangeboden die uit meerdere kleuren bestaan. Als het product de toevoeging "met kleurkeuze" of "zonder kleurkeuze" kent, dan betekent dat dat de kleuren niet vastliggen. Kiest u een product "met kleurkeuze", dan kunt u op basis van de kleuren die voorradig zijn, kiezen welke kleuren u geleverd wilt krijgen. Kiest u een product "zonder kleurkeuze", dan liggen de kleuren niet vast en dan kunt u ook niet bepalen welke kleuren u geleverd zult krijgen.

Onze voorraden wisselen regelmatig, waardoor het raadzaam is dat u contact met ons opneemt als u specifieke kleurwensen heeft. Wij informeren u graag over de beschikbaarheid van kleuren. Als u vervolgens een product "met kleurkeuze" bestelt, kunt u tijdens het bestelproces uw kleurwensen aangeven als 'Opmerking'. Deze kleuren krijgt u gegarandeerd geleverd. Mocht een kleur toch niet leverbaar blijken, dan nemen wij contact met u op.

Wat betekent "bont"?

Bonte klinkers zijn een samenstelling van klinkers in diverse kleuren. Door de klinkers gemixt te bestraten, ontstaat een aantrekkelijke aanblik van uw terras of oprit. Als u een "bont" product bestelt, dan zal het geleverde product uit minimaal twee kleuren bestaan. Of u zelf kunt bepalen welke kleuren dat zijn, is afhankelijk van de toevoeging "met kleurkeuze" of "zonder kleurkeuze".

Wat betekent "zonder kleurkeuze"?

Een product "zonder kleurkeuze" is een product waarbij de afmetingen van het product wel vooraf bepaald zijn, maar waarbij u niet kunt kiezen in welke kleur(en) het product geleverd wordt. Bestelt u een "bont" product zonder kleurkeuze, dan zal het geleverde product uit minimaal twee kleuren bestaan. De foto van een product zonder kleurkeuze is altijd indicatief en niet noodzakelijk overeenkomstig met de kleuren die u mogelijk geleverd kan krijgen. U bent altijd welkom om te informeren naar de kleuren die wij u mogelijk kunnen leveren, zodat u vooraf al weet welke kleuren tot de mogelijkheden behoren.

Wat betekent "met kleurkeuze"?

Een product "met kleurkeuze" is een product waarbij de kleuren van het product nog niet vooraf vastliggen, en waarbij u zelf mag bepalen welke kleuren geleverd worden. Neem voorafgaand aan uw bestelling contact met ons op in verband met de voorraden van de diverse kleuren. Wij informeren u graag over de beschikbaarheid van kleuren. Als u vervolgens een product "met kleurkeuze" bestelt, kunt u tijdens het bestelproces uw kleurwensen aangeven als 'Opmerking'. Deze kleuren krijgt u gegarandeerd geleverd. Mocht een kleur toch niet leverbaar blijken, dan nemen wij contact met u op.

Wat is een wildverband?

Een wildverband is een product dat bestaat uit tegels die onderling verschillende maten, kleuren en/of afwerkingen kennen. Door een wildverband te gebruiken als sierbestrating, creëert u een kleurrijk patroon.

Moet ik de wildverbanden in een specifiek patroon leggen?

Nee. Dat is bovendien niet mogelijk met de wildverbanden  in de categorie 'Sierbestrating'. Onze wildverbanden kunnen enkel willekeurig gelegd worden. De wildverbanden van Slim Bestraten zijn niet geschikt voor vooropgezette legpatronen, omdat wij geen vaste verhoudingen leveren en omdat wij geen legpatronen leveren.

Een wildverband in de categorie 'Sierbestrating' is niet altijd door een fabriek ontwikkeld als wildverband. Een wildverband kan ook een samenstelling zijn van diverse producten die los geproduceerd zijn. Een wildverband van Slim Bestraten moet daarom in de regel zelf pas worden gemaakt.

Hoe voorkom ik onkruid?

Als u sierbestrating legt, is het wenselijk dat er geen onkruid tussen uw bestrating groeit. Er zijn meerdere producten die u daarbij kunnen ondersteunen. Een antiworteldoek voorkomt dat wortels naar de oppervlakte groeien.

Wat betekent “genuanceerd”?

Diverse producten in de categorie 'Sierbestrating' hebben het extra kenmerk “Genuanceerd”. Dat betekent dat de aangegeven kleur geen effen kleur is, maar dat een steen meerdere tinten bevat. Een betonklinker die “Rood Genuanceerd” is, heeft dus geen effen kleur, maar kent een combinatie van meerdere tinten rood per klinker.

Daarnaast betekent "Genuanceerd" dat er tussen de tegels/klinkers onderling kleurverschil kan bestaan (bijvoorbeeld meerdere tinten rood). Ons advies is altijd om een "genuanceerd" product door elkaar heen te straten, zodat uw terrein, terras of oprit een effen patroon kent. Dat wil zeggen dat de geleverde pallets bij het bestraten niet één voor één worden gebruikt, maar gelijktijdig door elkaar heen. Als u een stratenmaker inhuurt, dan is het raadzaam om hem te verzoeken op deze manier te werken.

Wat betekent “geïmpregneerd”?

Impregneren is het doordringen van een tegel of klinker met een middel dat de steen bestendig maakt tegen vloeibare stoffen zoals water en wijn. Een geïmpregneerde tegel is wenselijk als u bijvoorbeeld een terras aanlegt. Producten die geïmpregneerd zijn, zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Let wel, een geïmpregneerde tegel is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Ook geïmpregneerde tegels moeten met enige regelmaat gereinigd worden om groene aanslag te voorkomen. Daarnaast moet organisch vuil zoals bladeren en vogelpoep altijd met regelmaat verwijderd worden om organische vlekvorming te voorkomen.

Blijft een geïmpregneerde tegel altijd onderhoudsvriendelijk?

Nee, een geïmpregneerde tegel verliest zijn bestendigheid in de loop der tijd. Een geïmpregneerde tegel is onderhoudsvriendelijk in de zin dat de tegel eenvoudiger te reinigen is dan een niet-geïmpregneerde tegel. Echter, in de loop der tijd zal de werking verloren gaan. U kunt dan besluiten om de tegels zelf opnieuw te behandelen. Hoe dan ook moeten de tegels (geïmpregneerd of niet-geïmpregneerd) altijd met enige regelmaat onderhouden worden om groene aanslag te voorkomen. Belangrijk: organisch vuil (bijvoorbeeld bladeren en vogelpoep) op uw tegels moet u frequent verwijderen. Zelfs als een tegel geïmpregneerd is (ongeacht product / producent) zal er vlekvorming ontstaan als u niet met regelmaat organisch vuil van de tegels verwijderd. Vlekvorming door organisch vuil is hardnekkig en daardoor moeilijk achteraf ongedaan te maken.

Zijn alle soorten sierbestrating van Slim Bestraten geïmpregneerd?

De meeste producten in de categorie 'Sierbestrating' zijn geïmpregneerd. Alle grote tegelformaten die geschikt zijn als terrastegel, zijn bijvoorbeeld geïmpregneerd. Vraagt u zich af of een specifiek product geïmpregneerd is, neem dan contact met ons op.

Kunnen betonproducten kalkuitslag vertonen?

Ja, alle betonproducten (bijvoorbeeld betonklinkers) kunnen kalkuitslag vertonen. Dat verschijnsel wordt ook wel kalkuitbloei genoemd en is nooit volledig uit te sluiten. Kalkuitbloei beïnvloedt de sterkte of duurzaamheid van het betonproduct niet. Naar mate de tijd verstrijkt, verdwijnt de kalkuitslag weer. Hoe lang het zal duren voordat kalkuitbloei verdwijnt, is niet op voorhand vast te stellen.

Wordt de sierbestrating losgestort of op pallets geleverd?

Tenzij anders wordt aangegeven, wordt de sierbestrating op pallets geleverd. Sierbestrating op pallets is sneller en makkelijker te leggen voor een stratenmaker. Als wij een product wel losgestort leveren, dan is het in de regel enkel mogelijk om volledige vrachten af te nemen. Dat wil zeggen dat een volledige vrachtwagen gevuld is met uw bestelling. Een volle vracht bedraagt bij de meeste producten ruwweg 180 m2. De meeste pallets zijn niet verrijdbaar.

Kan ik de producten bezichtigen?

Ja, nagenoeg alle producten zijn te bezichtigen. Onze producten in de categorie 'Sierbestrating' zijn te bezichtigen bij onze locatie in Culemborg. Heeft u een specifiek product op het oog dat u graag wilt komen bekijken? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag waar u dat kunt komen bezichtigen.

Moet ik mijn stratenmaker specifieke instructies geven?

Wij adviseren altijd om de bestratingsproducten van SlimBestraten.nl door elkaar heen te straten. Dat wil zeggen dat uw stratenmaker de geleverde pallets bij het bestraten niet één voor één gebruikt, maar gelijktijdig door elkaar heen. Als pallets onderling een licht kleurverschil kennen, dan ontstaat alsnog een aantrekkelijk oppervlak. Door pallets door elkaar heen te straten, voorkomt u dat de overgang van pallet naar pallet zichtbaar wordt.


Meer informatie

Contact opnemen

Heeft u een andere vraag over sierbestrating of is iets niet duidelijk? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Account