• Sierbestrating Vanaf € 4,95
  • Laagste prijs
  • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
  • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
  • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Veelgestelde vragen over rijplaten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de vragen die wij regelmatig over rijplaten ontvangen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar zijn rijplaten geschikt voor?

Als u een tijdelijk pad of begaanbaar terrein wilt creëren dat toegankelijk moet zijn voor zowel voetgangers als zware voertuigen, dan kunt u rijplaten leggen. Voorbeelden van tijdelijke doeleinden zijn bouwterreinen, kavelpaden, evenemententerreinen en parkeerplaatsen. Kunststof rijplaten zijn daarvoor de meest praktische keuze.

Wat zijn de voordelen van kunststof rijplaten?

Kunststof rijplaten staan bekend om hun lichte gewicht. Zij hebben een enorme draagkracht (volledig geschikt voor zware voertuigen). Het materiaal is flexibel en breekt niet. De rijplaten zijn vorstbestendig, roesten en rotten niet, en zijn makkelijk te reinigen. Bekijk een overzicht van alle producteigenschappen van kunststof rijplaten.

In welke formaten kunnen rijplaten geleverd worden?

Slim Bestraten levert kunststof rijplaten in vier formaten. Deze soorten verschillen in draagkracht, gewicht, anti-slip mogelijkheden, aantal handvaten en prijs. De formaten die wij leveren kunnen worden afgelezen uit de overzichtstabel.

Wat is de draagkracht van de rijplaten?

De draagkracht van de rijplaat is afhankelijk van het type rijplaat. Wij bieden vier soorten kunststof rijplaten aan. De draagkracht van de rijplaten is af te lezen uit de overzichtstabel.

Zijn de rijplaten door één persoon te tillen?

Ja, één van de voordelen van kunststof rijplaten is dat één persoon de rijplaten eigenhandig kan verslepen. Andere soorten rijplaten moeten door meerdere personen gelegd worden, of zelfs machinaal geplaatst worden.

Hebben de rijplaten een anti-slip functie?

Ja, twee varianten die wij aanbieden, hebben een anti-slip functie. Het formaat 300 x 100 x 2 cm heeft aan één zijde een anti-slip functie. Het formaat 240 x 120 x 1,2 cm heeft aan beide zijden een anti-slip functie.

Zijn de rijplaten vorstbestendig?

Ja, de rijplaten zijn volledig vorstbestendig. Kunststof rijplaten zijn daardoor een betrouwbare manier om gedurende het hele jaar onverharde terreinen toegankelijk te maken voor (zware) voertuigen.

Kan ik ook gebruikte rijplaten bestellen?

Ja, Slim Bestraten beschikt over een bijzonder groot aantal gebruikte rijplaten. Deze rijplaten zijn afkomstig van de verhuur en zijn van uitstekende kwaliteit.

Zijn de gebruikte rijplaten wel van goede kwaliteit?

Ja, onze gebruikte rijplaten tonen de kwaliteit van onze rijplaten in het algemeen aan. Zelfs na vele malen gebruikt te zijn, verkeren zij nog steeds in uitstekende staat: nauwelijks slijtage, dezelfde draagkracht en dezelfde anti-slip werking.

Geldt er een garantieperiode?

Ja, op onze nieuwe rijplaten is een garantieperiode van 1 jaar van toepassing. Bij breuk of schade mag u de beschadigde rijplaten kosteloos omruilen op onze locatie in Ederveen. Wij kunnen de beschadigde rijplaten ook op uw locatie omruilen, maar dan zijn wij wel genoodzaakt transportkosten te rekenen. Alleen nieuwe rijplaten vallen onder de garantieregeling. De gebruikte rijplaten kennen geen garantieperiode.

Kunnen de rijplaten ook gehuurd worden?

Ja, het is mogelijk om de rijplaten per plaat per dag te huren. Het huren van rijplaten is een goede manier om de kwaliteit van onze rijplaten te testen als u de aanschaf van een groot aantal rijplaten overweegt. De rijplaten die wij verhuren dat onze rijplaten hun kwaliteit geheel behouden, zelfs als zij al vele malen gebruikt zijn. De kosten van het huren bedragen 50 cent per rijplaat per dag, exclusief BTW.

Welke voorwaarden zijn verbonden aan het huren van rijplaten?

De enige voorwaarde die geldt is dat de huurperiode uit minimaal vijf dagen bestaat.

Worden de rijplaten na de verhuurperiode weer opgehaald?

Ja, Slim Bestraten regelt niet alleen het transport bij aanvang van de verhuurperiode, maar haalt de rijplaten aan het einde van de verhuurperiode ook weer op. Wij vragen onze klanten de rijplaten wel gereed te maken voor transport (opeenstapeling op een locatie die goed bereikbaar is voor de transporteur).

Meer informatie

Contact opnemen

Heeft u aanvullende vragen over rijplaten? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0318 - 701 001.

Account