• Sierbestrating Vanaf € 4,95
  • Laagste prijs
  • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
  • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
  • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Veelgestelde vragen over leisteen

Wij hebben alle vragen die wij regelmatig krijgen over leisteen gebundeld op deze pagina. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u contact met ons opnemen.

Wat is leisteen?

Leisteen is een sedimentgesteente. Deze steensoort is opgebouwd uit meerdere laagjes. De dikte van de laagjes varieert per soort. Zuid-Amerikaans leisteen kent bijvoorbeeld een andere dikte van de laagjes dan Rusty Slate of Chinees leisteen.

Is leisteen kleurvast?

Ja, leisteen is nauwelijks gevoelig voor vergrijzing en verkleuring.

Hoe onderhoud ik leisteen tuintegels?

U kunt leisteen tuintegels reinigen met lauw water. Ook een hogedrukspuit is in principe mogelijk. De tegels zijn namelijk niet broos van aard.

Is leisteen krasvast?

Leisteen is niet krasbestendig. Het voordeel van leisteen is dat slijtage nauwelijks zichtbaar wordt, omdat het gesteente is opgebouwd uit meerdere laagjes. Zelfs als een tegel bekrast raakt, valt dat nagenoeg niet op. Daarnaast kunnen krassen goed worden weggewerkt.

Is leisteen slijtvast?

Leisteen staat bekend als slijtvaste natuursteensoort, al zijn soorten als graniet en basalt meer slijtvast. Omdat leisteen is opgebouwd uit meerdere lagen, kan slijtage nauwelijks zichtbaar worden.

Kan ik leisteen tuintegels gebruiken als oprit?

Alleen leisteen tuintegels van 5 cm of dikker kunnen gebruikt worden als oprit. Daarnaast moet het grondwerk goed verricht zijn, anders kan een tegel alsnog barsten bij veel gewicht. Neem contact op voor advies.

Kan ik de leisteen tegels komen bezichtigen?

Heeft u interesse in tuintegels of binnentegels van leisteen, dan bent u welkom op onze vestiging in Ede.

Meer informatie

Contact opnemen

Heeft u een andere vraag over leisteen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0318 - 701 001.

Account