• Sierbestrating Vanaf € 4,95
  • Laagste prijs
  • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
  • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
  • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Veelgestelde vragen over klinkers

Op deze pagina worden alle vragen getoond die wij regelmatig ontvangen over klinkers (gebakken klinkers, betonklinkers en natuursteen klinkers). Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn gebakken klinkers?

Gebakken klinkers zijn kleiproducten die door middel van verhitting op hoge temperatuur verhard zijn tot bestratingsmateriaal. Gebakken klinkers zijn beschikbaar in diverse kleuren. Met name oude stadscentra zijn verhard met gebakken klinkers.

Wat is het verschil tussen oud gebakken klinkers en nieuw gebakken klinkers?

Oud gebakken klinkers zijn vroeger gebakken in ouderwetse steenovens waar gestookt werd met hout en kolen. Omdat de temperatuur nooit exact hetzelfde was, ontstonden unieke kleurschakeringen. Nieuw gebakken klinkers worden op een moderne manier geproduceerd en zijn daardoor strakker van aard en identiek. De charme van een oud gebakken klinker is juist dat geen enkele oud gebakken klinker gelijk is. Om die charme na te bootsen, worden nieuw gebakken klinkers soms getrommeld om een vergelijkbare aanblik te creëren.

Waarom zijn gebakken klinkers duurder dan betonklinkers?

De grondstoffen die nodig zijn om een gebakken klinker te produceren, zijn aanzienlijk duurder dan de grondstoffen die nodig zijn om betonklinkers te produceren. Beton is in de regel aanzienlijk goedkoper dan klei en natuursteen.

Wat betekent “getrommeld”?

Nieuw gebakken klinkers kunnen getrommeld worden, zodat zij qua uiterlijk lijken op oud gebakken klinkers. De afgebrokkelde randen van oud gebakken klinkers worden vaak als sfeervol beschouwd. Getrommelde nieuw gebakken klinkers zijn daarom populairder dan nieuw gebakken klinkers die niet getrommeld zijn. Als nieuw gebakken klinkers niet getrommeld zijn, dan hebben zij rechte randen en hoeken, zoals metselstenen dat ook hebben.

Hoe voorkom ik onkruid?

Als u sierbestrating legt, is het wenselijk dat er geen onkruid tussen uw bestrating groeit. Er zijn meerdere producten die u daarbij kunnen ondersteunen. Een antiworteldoek voorkomt dat wortels naar de oppervlakte groeien.

Wat betekent “genuanceerd”?

Diverse producten in de categorie 'Klinkers' hebben het extra kenmerk “Genuanceerd”. Dat betekent dat de aangegeven kleur geen effen kleur is, maar dat een klinker meerdere tinten bevat. Een klinker die “Rood Genuanceerd” is, heeft dus geen effen kleur, maar kent een combinatie van meerdere tinten rood per klinker.

Wat is een dikformaat?

Een dikformaat is 20 of 21 cm lang en 7 cm breed. De hoogte varieert tussen de 6 en 9 cm. Er gaan meestal ruwweg 72 dikformaten in een vierkante meter. Dikformaten worden ook wel zevenduimers genoemd.

Wat is een moselleformaat?

Een moselleformaat heeft de afmetingen 24 x 8 x 7 cm.

Wat is een waalformaat?

Een waalformaat is 20 cm lang en 5 cm breed. De hoogte varieert tussen de 5 en 8 cm. Er passen ruwweg 100 waalformaten in een vierkante meter. Waalformaten worden ook wel waaltjes genoemd of vijfduimers genoemd.

Wat is een keiformaat?

Een keiformaat is altijd 20 cm lang en 10 cm breed. De hoogte varieert tussen de 5 en 8 cm. Er passen ruwweg 45 keiformaten in een vierkante meter. Keiformaten worden ook wel tienduimers genoemd.

Wat is een cobblestone?

Cobblestones zijn klinkers die een (redelijk) vierkante verhouding kennen. Het is een verzamelnaam voor diverse formaten. Als u cobblestones koopt, is het dus raadzaam om te kijken naar het formaat dat wordt aangegeven.

Waar kan ik de klinkers bezichtigen?

Betonklinkers en gebakken klinkers kunnen bezichtigd worden op onze vestiging in Culemborg. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de bezichtigingslocaties.

Meer informatie

Contact opnemen

Heeft u aanvullende vragen over klinkers? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Account