• Sierbestrating Vanaf € 4,95
  • Laagste prijs
  • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
  • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
  • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Veelgestelde vragen over graniet

Graniet is geschikt als tuintegel en als vloertegel. Alle vragen die wij regelmatig over tegels van graniet krijgen, worden getoond op deze pagina. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u contact met ons opnemen.

Is graniet kleurvast?

Graniet is bijzonder kleurvast. Er is geen sprake van vergrijzing, in tegenstelling tot veel andere soorten natuursteen.

Hoe onderhoud ik tuintegels van graniet?

Schoonmaken kan eenvoudig met lauw water.

Is graniet krasvast?

Ja, tuintegels van graniet zijn krasbestendig.

Mijn gevlamde tegels van graniet lijken kleine scheurtjes te vertonen als de tegels nat zijn - hoe komt dat?

Bij SlimBestraten.nl kunt u tegels van graniet kiezen met een gevlamde afwerking. Deze afwerking heeft als gevolg dat als de tegels nat worden (bijvoorbeeld door regen of besproeiing), er zogenaamde vlamscheurtjes zichtbaar worden. Zodra de tegels opdrogen, verdwijnt de zichtbaarheid van deze vlamscheurtjes weer. Deze vlamscheurtjes zijn een direct gevolg van de keuze voor een gevlamde bewerking. De vlamscheurtjes zijn onschuldig en hebben geen negatieve invloed op de tegel. Zodoende hoeft u bijvoorbeeld niet te vrezen voor vorstschade of vergelijkbare negatieve gevolgen.

Er zijn diverse soorten tuintegels van graniet - wat zijn de verschillen?

De meeste granietsoorten verschillen enkel in afwerking. Enkele soorten graniet binnen ons assortiment hebben een gladde afwerking, terwijl andere granietsoorten ruwer van aard zijn. Het is raadzaam om bij interesse in granieten tegels naar onze locatie in Ede te komen. Daar tonen wij diverse soorten graniet. U ziet en voelt de verschillen.

Kan ik graniet gebruiken voor mijn oprit?

Niet iedere soort graniet is geschikt voor het construeren van een oprit. De dikte van de tegel speelt een belangrijke rol. Bij te dunne tegels kunnen barsten optreden. Daarnaast is het grondwerk van belang. Het grondwerk moet correct uitgevoerd worden om de draagkracht van de tegels evenredig te verdelen. Bij plannen voor een oprit is het raadzaam om u te laten adviseren door een specialist van Slim Bestraten. Neem gerust contact met ons op, of kom naar onze vestiging in Ede.

Waar kan ik de tegels van graniet bezichtigen?

Heeft u interesse in tuintegels of vloertegels van graniet, dan verwelkomen wij u graag op onze vestiging in Ede.

Meer informatie

Contact opnemen

Heeft u een andere vraag over graniet? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0318 - 701 001.

Account