• Sierbestrating Vanaf € 4,95
  • Laagste prijs
  • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
  • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
  • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Veelgestelde vragen over Chinees Hardsteen

Chinees Hardsteen is een populaire natuursteensoort, zowel voor binnen als voor buiten. Deze pagina bundelt de veelgestelde vragen over Chinees Hardsteen. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u contact met ons opnemen.

Is Chinees Hardsteen kleurvast?

Chinees Hardsteen kan in de loop der jaren lichter van kleur worden. Dat is een typerend kenmerk van hardsteen.

Hoe onderhoud ik Chinees Hardsteen tuintegels?

De kleurvastheid is afhankelijk van de steensoort. Basalt en graniet zijn bijzonder kleurvaste steensoorten. Chinees Hardsteen kan in de loop der jaren lichter van kleur worden. Via onderstaande lijst kunt u meer lezen over de kenmerken van iedere steensoort.

Is Chinees Hardsteen krasvast?

Dat is afhankelijk van de afwerking. Slim Bestraten biedt Chinees Hardsteen tegels aan die afgewerkt zijn met een krasvaste, antisliplaag. Bekijk ons assortiment. Ook Chinees Hardsteen met een gevlamde / geborstelde afwerking is krasvast.

Wat is "gevlamd"?

Tuintegels met een gevlamde afwerking kennen lichte en donkere zones. Deze afwerking heeft als doel de tegel een genuanceerde aanblik te geven. De gevlamde afwerking wordt meestal in combinatie met borstelen toegepast. Bekijk onze gevlamde Chinees Hardsteen-tegels.

Wat is "geborsteld"?

Tuintegels die geborsteld worden afgewerkt, krijgen een gestippeld uiterlijk. Op de tegel ontstaan nuances: donkere tinten en lichtere tinten.

Wat is "gezandstraald"?

Zandstralen is een afwerkingsmethode die als doel heeft oneffen patronen te creëren. Op het oppervlak van de tegel wordt met grote kracht zand gestraald, waardoor een ruw oppervlak ontstaat. Deze afwerkingsmethode vindt meestal plaats in combinatie met borstelen.

Wat is "gezoet"?

Zoeten is de lichtste vorm van polijsten. De gezoete afwerking is de meest strakke en effen afwerking. Gezoete tegels hebben een licht glanzende aanblik. Deze variant kiest u als een egaal terras of pad wilt creëren.

Wat is "hamerslag"?

Tuintegels die afgewerkt zijn met een hamerslag, hebben een rauwere uitstraling dan bijvoorbeeld de gezoete variant. De hamerslag wordt ingezet om de tuintegel “intensief gebruikt” te laten ogen. Hamerslag vindt meestal plaats in combinatie met borstelen.

Wat is "anticato"?

Anticato is de benaming voor tegels die expres verouderd lijken. In een draaiende trommel worden de tegels verouderd. Deze oudere aanblik geeft de tegels extra charme.

Wat is een getrommelde randafwerking?

Een getrommelde randafwerking zorgt dat de randen van de tegel geen harde hoeken zijn. Een tuintegel van natuursteen met een getrommelde randafwerking zorgt voor een andere sfeer en aanblik dan een tuintegel met scherpe randen. De tegel krijgt een wildere en meer natuurlijke uitstraling.

Hebben de tegels een antislipfunctie?

Dat is afhankelijk van de afwerking. Wij hebben diverse Chinees Hardsteen-tegels met een antislipafwerking. Bekijk ons assortiment.

Is Chinees Hardsteen geschikt voor zware belasting?

In principe is Chinees Hardsteen niet geschikt voor zware belasting, zoals een auto. Chinees Hardsteen kan enkel gebruikt worden voor een oprit als het materiaal minimaal 5 cm dik is en het grondwerk goed verricht is. Slim Bestraten biedt enkele vormen van Chinees Hardsteen die wel geschikt zijn voor zware belasting.

Wat zijn flagstones?

Flagstones zijn (in tegenstelling tot onze andere Chinees Hardsteen-producten) geen tegels met vaste maten, maar tegels met unieke vormen. Bestrating met flagstones zorgt voor een Aziatische sfeer.

Wat is een wildverband?

Een wildverband is een samenstelling van diverse formaten: grote en kleine tegels. Als u de geleverde tegels legt, ontstaat een creatief patroon.

Wat is een facet?

Tegels van Chinees Hardsteen kunnen voorzien zijn van een facetrand. De lange zijden van de tegel zijn dan platgeslepen. Een facet zorgt bij tuintegels voor een strakke en goedverzorgde aanblik. Bekijk onze Chinees Hardsteen tuintegels met facet.

Is maatwerk mogelijk?

Ja, Chinees Hardsteen dat voor u op maat gemaakt is, behoort tot de mogelijkheden. Lees meer over maatwerk.

De prijs van Chinees Hardsteen is hoger dan voorgaande jaren. Hoe komt dat?

De Chinese overheid heeft een groot aantal groeves gesloten in verband met onveilige omstandigheden. Daardoor is er schaarste ontstaan. Chinees Hardsteen is daarom nu in mindere mate leverbaar. Door de schaarste zijn de importprijzen aanzienlijk gestegen. Die situatie zal voorlopig zo blijven, waardoor alle stenenhandels nu genoodzaakt zijn hogere prijzen te hanteren dan voorgaande jaren.

Waar kan ik Chinees Hardsteen tegels bezichtigen?

Heeft u interesse in Chinees Hardsteen als tuintegel of als binnenvloer, dan verwelkomen wij u graag in Ede.

Meer informatie

Contact opnemen

Heeft u aanvullende vragen over Chinees Hardsteen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0318 - 701 001.

Account