• Sierbestrating Vanaf € 4,95
  • Laagste prijs
  • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
  • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
  • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Veelgestelde vragen over betonplaten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de vragen die wij regelmatig over betonplaten ontvangen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een hoeklijn / hoekomlijning?

Betonplaten kunnen geleverd worden met hoeklijn. Een hoeklijn is een ijzeren band aan de randen van de betonplaat. De hoeklijn heeft als doel puntbelasting tegen te gaan die ontstaat bij het gebruik van heftrucks. Als u heftrucks gaat gebruik op de betonplaten, dan is het zeer verstandig om betonplaten met hoeklijn te bestellen. Als de betonplaten enkel gebruikt gaan worden door vrachtwagens en andere vormen van verkeer die geen puntbelasting opleveren, dan volstaan betonplaten zonder hoekomlijning.

Wat zijn enkelnet en dubbelnet?

De wapening van een betonplaat kan enkelnet of dubbelnet zijn. Enkelnet wil zeggen dat er één ijzeren raster gebruikt is bij het produceren van de betonplaat. Als er een dubbel ijzeren raster is gebruikt, dan spreken we van een dubbelnet. Een dubbelnet verhoogt de aslast van de betonplaat.

Wat betekent "aslast"?

De aslast is feitelijk de draagkracht van de betonplaat. “As” heeft betrekking op de assen van voertuigen. Een vrachtwagen levert in de regel een druk op de ondergrond van ongeveer 10 ton per as. De aslast is dus het aantal assen (gewicht) dat de betonplaat kan dragen.

Wat betekenen de kwaliteitsindicaties in de teksten?

Bij iedere nieuwe betonplaat wordt een kwaliteitsindicatie gegeven, bijvoorbeeld C50/C60. Dat getal duidt de cementdichtheid van de betonplaat aan. Des te meer cement gebruikt is om de plaat te produceren, des te hoger de kwaliteitsindicatie is.

Wat zijn kwaliteitsklasse A, B en Gebruikt?

Slim Bestraten verkoopt drie soorten betonplaten: nieuwe betonplaten (kwaliteitsklasse A), tweede keus betonplaten (kwaliteitsklasse B), en gebruikte betonplaten. Deze drie soorten verschillen in kwaliteit en gaan gepaard met aparte aankoopvoorwaarden. Lees meer over de verschillende kwaliteitsklassen. Het is belangrijk om de kwaliteitsklassen van Slim Bestraten niet te verwarren met de kwaliteitsindicaties van de betonplaten (bijvoorbeeld C50/60).

Zijn de betonplaten te bezichtigen?

Ja, onze betonplaten bevinden zich alleen niet allemaal op één locatie. Het is daarom raadzaam altijd eerst contact op te nemen als u onze betonplaten wilt bezichtigen. Het is te adviseren om het product eerst te bezichtigen als het een product betreft in de kwaliteitsklasse B of Gebruikt. U kunt dan de staat van het product zien, alvorens u tot koop overgaat.

Meer informatie

Contact opnemen

Is uw vraag over betonplaten nog niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Account