• Sierbestrating Vanaf € 4,95
 • Laagste prijs
 • Grootste assortiment Meer dan 7000 producten
 • Korting mogelijk Vraag een offerte aan
 • Gericht advies Deskundig personeel

Sierbestrating Vanaf € 4,95

Laagste prijs Binnen 5 werkdagen geleverd

Grootste assortiment Meer dan 7000 producten

Korting mogelijk Vraag een offerte aan

Gericht advies Deskundig personeel

Natuursteen tuintegels

Flagstones Golden Leaf   18,00 per st
Flagstones Golden Leaf 0x0x4cm
Vietnamese Hardsteen Gezaagd   39,50 per m2
Vietnamese Hardsteen Gezaagd 20x20x2cm
Waalformaat Vietnamese Hardsteen Grof Geschuurd   85,70 per m2
Waalformaat Vietnamese Hardsteen Grof Geschuurd 20x5x5cm
Waalformaat Vietnamese Hardsteen Soft Finish   87,00 per m2
Waalformaat Vietnamese Hardsteen Soft Finish 20x5x5cm
Tibet Asian Black met facet   87,65 per m2
Tibet Asian Black met facet 80x40x3cm
Paving Line Vietnamese Hardsteen Grof Geschuurd   89,65 per m2
Paving Line Vietnamese Hardsteen Grof Geschuurd 40x20x5cm
Paving Line Antique Blue Light   91,35 per m2
Paving Line Antique Blue Light 40x20x5cm
Tibet Dark Grey Gevlamd   97,20 per m2
Tibet Dark Grey Gevlamd 60x60x3cm
Vietnamese Hardsteen Anticato   109,70 per m2
Vietnamese Hardsteen Anticato 60x60x3cm
Tibet Dark Grey Gevlamd   110,85 per m2
Tibet Dark Grey Gevlamd 80x80x3cm
Tibet Asian Black   113,75 per m2
Tibet Asian Black 100x100x3cm
Paving Line Tibet Asian Black   118,60 per m2
Paving Line Tibet Asian Black 40x20x5cm
Paving Line Tibet Dark Grey   121,00 per m2
Paving Line Tibet Dark Grey 40x20x5cm
Tibet Dark Grey Gevlamd   124,45 per m2
Tibet Dark Grey Gevlamd 100x100x3cm
Vietnamese Hardsteen Anticato   147,85 per m2
Vietnamese Hardsteen Anticato 80x80x3cm
Kinderkop Tibet Dark Grey Gevlamd   173,90 per m2
Kinderkop Tibet Dark Grey Gevlamd 10x10x8cm
Kinderkop Tibet Asian Black   182,15 per m2
Kinderkop Tibet Asian Black 10x10x8cm


Natuursteen tuintegels zijn vervaardigd uit verschillende steensoorten, zoals graniet, leisteen en hardsteen. Doordat het een natuurlijk product betreft, is geen enkele tegel hetzelfde, waarmee het gebruik van deze tegels altijd voor een uniek eindresultaat zorgt.

Tegels van natuursteen kunnen op verschillende manieren bewerkt zijn, bijvoorbeeld door het polijsten, opruwen of zoeten van het gesteente. Door het verwerkingsproces kan een zelfde steensoort een ander uiterlijk hebben.

Verschillende soorten natuursteen tuintegels of terrastegels

SlimBestraten verkoopt verschillende soorten natuursteen tuintegels, waaronder tegels vervaardigd uit leisteen, graniet en Vietnamees of Chinees hardsteen. Elke steensoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Leisteen: Leisteen is nauwelijks gevoelig voor vergrijzing en verkleuring en daarnaast zijn deze tegels opgebouwd in laagjes. Leisteen tuintegels zijn niet slijtvast, maar door de gelijkgekleurde laagjes zijn krasjes bijna niet zichtbaar. Leisteen is daardoor zeer geschikt als tuintegel. Een typerende eigenschap van leisteen is dat de tegels verschillende tinten kunnen hebben, hetgeen zorgt voor een sfeervol aangezicht.

Graniet: Granieten tuintegels staan bekend om hun hardheid en strakke uitstraling. De tegels zijn bijzonder kleur- en slijtvast, waardoor zij altijd in uitstekende staat blijven verkeren. Graniet is hierdoor dan ook uitermate geschikt als terrastegel.

(Chinees) hardsteen: Chinees Hardsteen is een kalksteen uit China. Kleine donkere vlekjes en fossielen (van versteende weekdiertjes, planten en schelpen) geven deze blauwgrijze hardsteen een bijzondere en sfeervolle uitstraling. een typerend kenmerk van hardsteen is dat het in de loop der jaren lichter van kleur kan worden.

Verschil natuursteen tegels en keramische tegels

Hoewel tegels van natuursteen en van keramiek beide vervaardigd zijn uit natuurlijke materialen, zijn er veel verschillen. Zo worden keramische tegels gemaakt van klei en zand. Dit wordt samengeperst en gebakken en er ontstaat een uniform geheel. Tuintegels van natuursteen worden direct gezaagd uit grote stukken steen, waardoor iedere tegel uniek is.

Daarnaast zijn keramische tegels over het algemeen een stuk gladder dan tuintegels van natuursteen. Algen en mos hechten zich nauwelijks aan het gladde oppervlak en ook zorgt dit ervoor dat keramiek makkelijker schoon te maken is. Met nat weer zijn deze tegels echter minder goed begaanbaar dan tegels van natuursteen.

Voordelen van natuursteen tuintegels

 • Beschadigingen vallen niet op
 • Geen tegel is hetzelfde
 • Pure uitstraling
 • 100% natuurlijk materiaal
 • Duurzaam
 • Luxueus effect

Naast deze voordelen zijn er ook enkele nadelen van natuursteen. Natuurstenen die kalk bevatten, zoals Chinees hardsteen, kunnen vlekken vertonen als ze in aanraking komen met zuren. Ook beschikken natuursteen tuintegels niet over een goede krasbestendigheid, zoals bij keramische tegels wel het geval is. Daarnaast is het aanschaffen van natuursteen tuintegels in veel gevallen een stuk prijziger, dan wanneer u kiest voor een keramische of betontegel.

Natuursteen terrastegels onderhouden

Het onderhouden van natuursteen vergt een speciale behandeling. Allereerst dienen de tegels na verwerking goed schoongemaakt te worden, wanneer er voegspecie gebruikt is. Circa 2 á 3 dagen na de plaatsing, dienen de tuintegels gereinigd te worden met een zuurvrije cementsluierverwijderaar.

De eerste 6-8 weken mag men het terras enkel met weinig water reinigen, zodat de vloer optimaal kan drogen. In deze weken mogen er géén zepen en dergelijke gebruikt worden. Hierna kunnen de tegels, indien gewenst, geïmpregneerd worden.

Tegels van natuursteen zijn vrij gemakkelijk schoon te houden door ze schoon te vegen met een bezem. Door dit een aantal keer per jaar uit te voeren, wordt de vorming van algen op de natuursteen terrastegels voorkomen. Er kan daarnaast een natuurzeep gebruikt worden om de tegels grondiger schoon te maken.

Voor alle reinigingsproducten geldt dat vooraf de gebruiksaanwijzing goed doorgenomen moet worden. Test het product altijd uit op een proefvlak of een losse tegel.

Waarom natuursteen tuintegels kopen bij SlimBestraten?

 • ✓ Met meer dan 7000 producten heeft u bij SlimBestraten.nl de grootste keuze
 • ✓ Wij bieden u de laagste prijs
 • ✓ Kortingen zijn mogelijk
 • ✓ Gemakkelijk online uw natuursteen tuintegels bestellen
 • ✓ Altijd deskundig advies
 • ✓ Snelle levering

Natuursteen tuintegels online kopen

Bestel uw tegels of andere producten van natuursteen online, in veel gevallen kunt u ze dan al binnen een week in huis hebben. Wilt u eerst de natuursteen terrastegels zien? Kom dan naar onze showroom in Culemborg of Ede.

Account