Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

Keramische tegels leggen

Naar klantenservice

Hoe kunt u keramische tegels het beste in uw tuin leggen? De eerste stap is een goede voorbereiding.

Er zijn verschillende manieren om uw keramische tegels buiten te leggen. De keuze is afhankelijk van de ondergrond en die verschilt per regio. Bestaat er een kans dat de tuin snel verzakt, dan dient u de legmethode hier op aan te passen. U kunt keramische tegels leggen in een zandbed of een gestabiliseerde ondergrond. Ook kunt u eerst een betonnen vloer storten en hierna de keramische tegels leggen in een lijmbed. Of u kunt keramische terrastegels droog leggen op een tegeldrager.

Keramische tegels 2cm dik leggen

De ondergrond voor keramische tegels van 2cm dik bestaat uit een stabiel zandbed vermengd met cement. De tegels worden verwerkt met een voeg van 2 à 3 mm en worden gevuld met voegmiddel. Een instructievideo vindt u hieronder: Keramiek verwerken

In deze video leggen we u uit hoe u keramiek kunt verwerken.


Keramische tegels 3cm dik leggen

De ondergrond voor keramische tegels van 3cm en 4cm dik kan bestaan uit enkel een zandbed. Verdichten van de ondergrond is ook in dit geval van belang. Voor het leggen van keramische tegels van 3cm en 4 cm vindt u hier een instructievideo: Keramische tuintegels van 3cm dik leggen. Het werken met een voeg van 3mm is te adviseren.

In deze video leggen we u uit hoe u keramische tuintegels van 3cm dik kunt leggen.


Keramische tegels laten leggen

Wilt u de keramische tegels niet zelf leggen? Laat de keramische tegels dan leggen door een vakman. Wij kunnen u hier via www.slimuitbesteden.nl bij van dienst zijn. U geeft aan wat uw wensen zijn. Welke werkzaamheden wilt u wanneer laten uitvoeren? Welke materialen moeten gebruikt worden? Is de ondergrond al gereed? Heeft u foto's van de huidige situatie en een schets van de nieuwe situatie? De antwoorden op deze en andere vragen stellen SlimUitbesteden.nl in staat om als gratis intermediair een specialist te vinden die beschikbaar en betaalbaar is. Hoe nauwkeuriger u uw situatie beschrijft, des te nauwkeuriger de kwaliteit van de ontvangen offerte zal zijn.