Je hebt nog geen producten toegevoegd

Je hebt nog geen producten toegevoegd

Stapelblokken voor uw tuin kopen

Stapelblokken zijn blokken van beton of (natuur)steen die zeer geschikt zijn voor verschillende toepassingen in uw tuin of op uw terras. Stapelblokken in allerlei soorten, maten en kleuren koopt u voordelig en eenvoudig bij SlimBestraten.

Klik hier om direct stapelblokken te bestellen

Verschillende toepassingen van stapelblokken in uw tuin

Stapelblokken van SlimBestraten kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt.

 • stapelblokken bloembak of plantenpak maken
 • vijver maken van stapelblokken
 • stapelblokken border aanleggen
 • stapelblokken trap maken

Bloembak of plantenbak maken met stapelblokken

Stapelblokken zijn zeer geschikt om een bloembak of plantenbak te maken. U kunt het beste 10 centimeter uitgraven en ingraven als fundering. Hierop plaatst u de stapelblokken tot de gewenste hoogte van uw plantenbak. De stapelblokken kunt u metselen of makkelijk verlijmen met speciale steenlijm. Vul uw nieuwe bloembak met mooie planten en u bent klaar om er van te genieten!

Vijver maken van stapelblokken

Wilt u graag een vijver aanleggen in uw tuin? Ook een vijver maakt u met stapelblokken. Vijvers in verschillende vormen en maten zijn geschikt om te omranden met stapelblokken. In het bijzonder wanneer u de vijver hoger wilt maken dan de tuin. Met stapelblokken creëert u een vijver met een verhoogde rand. Om de rand strak af te werken kunt u er voor kiezen vijverranden op te plaatsen.

Border aanleggen met stapelblokken

Wilt u een border aanleggen in uw tuin? Met stapelblokken maakt u gemakkelijk een border. Net als bij de bloembak kunt u het beste 10 centimeter uitgraven en ingraven als fundering. Hierop plaatst u de stapelblokken tot de gewenste hoogte van uw border. De stapelblokken kunt u vast metselen of makkelijk verlijmen. Desgewenst kunt u ter afwerking een afdekplaat of vijverrand plaatsen.

Met stapelblokken een trap of trede maken

Met stapelblokken maakt u gemakkelijk een trap of slechts enkele treden in uw tuin of naar uw terras. Een standaard traptrede is 15 centimeter hoog en 30 tot 40 centimeter diep. Ook kunt u voor trapelementen kiezen en deze opsluiten en op de gewenste hoogte brengen met stapelblokken. Met een tuintrap vangt u eenvoudig hoogte verschillen in uw tuin op. Het geeft een mooie uitstraling en diepte aan uw tuin.

Meest verkocht: Stapelblokken antraciet

De meeste verkochte stapelblokken zijn antraciet van kleur. Antraciet is een heel donker grijs, net iets lichter dan zwart. Stapelblokken in de kleur antraciet zijn populair omdat ze bijna over goed bijpassen. Ook zijn ze niet zo donker als zwart, maar donker genoeg dat u er niet snel vuil op ziet. Een zeer geschikte keuze voor uw tuin!

Andere kleuren en materialen stapelblokken

Er zijn verschillende afwerkingen voor stapelblokken. Zo heeft u keuze uit verschillende kleuren, zoals antraciet, licht grijs, zwart, kalk of rood.

Heeft u een strakke of moderne tuin? Stapelblokken die strak en glad zijn afgewerkt kunnen deze stijl verder doortrekken. Is uw tuin speels en levendig? Getrommelde stapelblokken passen er dan misschien beter bij.

Voor een chique uitstraling kunt u kiezen voor een stapelblok van natuursteen. Stonewalling stapelblokken hebben een natuurstenen uitstraling en geven een speels effect.

Het materiaal van de stapelblokken is bepalend voor het onderhoud en het gemak. Stapelblokken van beton worden het meest gekozen, maar kunnen als nadeel hebben dat ze verkleuren. Natuursteen daarentegen verkleurt niet en is een vrij onderhoudsarm. Dit komt doordat natuursteen keihard is en er daardoor geen vuil of vocht in gaat zitten. Het nadeel is dat natuursteen vaak duurder is.

Verschillende formaten stapelblokken

Stapelblokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • stapelblokken 15x15x60
 • stapelblokken 12x12x60
 • stapelblokken 15x15x30
 • stapelblokken 45x15x15

Het meest voorkomende formaat stapelblok is 15x15 in verschillende lengtes. Voor verschillende formaten stapelblokken kunt u terecht bij SlimBestraten.

Kiezen voor een afwerking van uw stapelblokken

Stapelblokken wit maken

Wilt u de stapelblokken een andere uitstraling geven? Of worden de stapelblokken niet geleverd in een passende kleur voor uw tuin? Dit lost u op door de stapelblokken te verven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen stapelblokken wit te maken. Dit kan met een minerale verf (keim) of een betonverf. Laat u wel goed informeren over welke verf geschikt is, want beton is een poreus materiaal. Als dit niet meer kan ademen doordat het dicht zit met verf zal het stapelblok niet lang meegaan. Ook heeft u meer onderhoud aan een geverfd stapelblok.

Stapelblokken vijverrand als afdekplaat

Heeft u een tuinelement gebouwd van stapelblokken? U kunt er voor kiezen om uw nieuwe border, muur of vijver af te werken met een afdekplaat. De vijverranden van SlimBestraten zijn zeer geschikt als afdekplaat voor stapelblokken. Zo creëert u een mooie afwerking. De vijverranden zijn dus niet enkel te gebruiken voor vijvers, maar kunnen ingezet worden voor verschillende toepassingen.

Stapelblokken plaatsen en lijmen

Stapelblokken zijn vrij makkelijk te plaatsen. Het is niet nodig om met cement te werken, want stapelblokken kunt u makkelijk lijmen met speciale steenlijm. Stapelblokken kunnen makkelijk op maat gezaagd te worden met de juiste zaag.

Waarom stapelblokken kopen bij SlimBestraten?

 • Met meer dan 7000 producten heeft u bij SlimBestraten.nl de grootste keuze
 • Wij bieden u de laagste prijs
 • Kortingen zijn mogelijk
 • Gemakkelijk online uw stapelblokken bestellen
 • Altijd deskundig advies
 • Snelle levering

Goedkope stapelblokken online kopen

Bestel uw opsluitbanden online en u heeft ze snel in huis. Wilt u de producten eerst bekijken? Kom dan naar onze showroom in Culemborg of Ede.